S01E01 - Insecten

22-04-2019

Er zijn steeds minder insecten op onze planeet. Dat is jammer, want insecten hebben ons leven op heel wat manieren beïnvloed. In deze podcast leren we onder andere waarom bijen dansen om met elkaar te communiceren, hoe vliegenmaden het leven van diabetespatiënten verbeteren, en hoe insecten helpen bij het oplossen van moordzaken. 

In deze post krijg je alle extra informatie te zien van de aflevering over Insecten.

  • Wie meer wil te weten komen over madentherapie: Via deze link krijg je o.a. een instructiefilmpje te zien over hoe het correct toegepast wordt.
  • Heb je je al ooit afgevraagd wat er gebeurt met een lijk als het een tijdje in de blote lucht blijft liggen? ... Ergens hoop ik van niet, maar als het antwoord toch 'JA!' is, dan krijg je hier het antwoord! Body farms zijn onderzoeksvelden waar lijken aan verschillende omstandigheden worden blootgesteld: Begraven, in een autowrak, gewoon in de blote lucht,... Door o.a. te kijken welke insecten zich nestelen op het lichaam, kunnen de onderzoekers zeer precies het tijdstip van overlijden vaststellen. Deze 'forensische entomologie' heeft er o.a. al voor gezorgd dat een onschuldige moordverdachte kon worden vrijgesproken. 💀 
    https://www.youtube.com/watch?v=OFJrow7yaec&fbclid=IwAR0KtoM72Jjh7qf1_ZYgcw_enswzzL3lZP4WPnFT1MVrXkedRm64_YeBMOA 
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin