KOFFIE CURIEUS: Hoe het begon

In september 2018 begon Koffie Curieus ergens op een appartement in Gent. Na wat gepush van vrienden en collega's besloot Jonas Vandicke op een zotte zaterdag een professionele micro te kopen en een eigen 'mini'-studio te bouwen op zijn bureau. 2 maanden later kwam de eerste aflevering uit van Koffie Curieus!

Waarom 'Koffie Curieus'?

Koffie Curieus is een wetenschappelijke podcast, waar iedere aflevering een ander thema aan bod komt. Het idee van deze podcast is niet om je de laatste actualiteit op wetenschapsvlak bij te brengen, en het is niet bedoeld voor een 'niche' publiek. Het doel is enkel om je op een ontspannende manier leuke verhalen te brengen uit de wondere wereld van de wetenschap. Want achter iedere grote ontdekking, achter iedere wetenschapper, achter ieder geslaagd of mislukt experiment schuilt wel een goed verhaal. Deze verhalen worden op een luchtige manier gebracht, zodat ze optimaal kunnen verteerd worden in de zetel op zondagmorgen, met een kop dampende koffie in de hand...

Over de maker

Deze podcast wordt gemaakt door Jonas Vandicke, wetenschapscommunicator in hart en nieren. Door zijn doctoraatsstudies als bio-ingenieur in de landbouwkunde aan de Universiteit van Gent heeft hij een voorliefde voor biologie, maar eigenlijk kunnen alle takken van de wetenschap hem wel boeien. Zo lang er maar een goed verhaal aan vast hangt.

In 2019 werd Koffie Curieus genomineerd voor de NTR Podcastprijs. Tijdens de finale in Amsterdam eindigde Koffie Curieus bij de final four.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin