S02E01 - De PhD special: Mycotoxins

25-09-2020

In deze speciale PhD-aflevering neem ik jullie mee in de cockpit van mijn doctoraatsonderzoek, dat vier jaar lang rond één thema heeft gedraaid: Mycotoxines. Wat zijn ze, wat doen ze, en vooral: Wat hebben LSD, heksen en mosterd daar mee te maken?

In deze blog lees je alle extra wist-je-datjes die op sociale media zijn verschenen over deze aflevering!

> Heb je je altijd al afgevraagd wat er onder die verzameling oude banden ligt die je langs veel boerenwegels ziet liggen? Misschien... niet, maar in ieder geval, check de foto voor het antwoord!

> 'Bicycle day', de allereerste LSD-trip ter wereld, wordt nog steeds jaarlijks 'gevierd' op 19 april. Hier zie je een vaak gebruikte afbeelding die de trip van Albert Hoffman herdenkt.

Extra wist-je-datje: Dat rooster waar deze afbeelding op werd gemaakt zijn eigenlijk LSD-dosisjes: Papier waarin vloeibare LSD werd opgelost. Doorheen de jaren zijn daar steeds creatievere afbeeldingen op gemaakt, waardoor 'blotter art' een kunstgenre op zichzelf is geworden. Wie meer wil weten:https://trancentral.tv/2016/08/lsd-blotter-art/

> Koffie Curieus presenteert: KAAS vs SCHIMMELBOL! Wat zijn de verschillen, wat zijn de gelijkenissen? Wat is lekker, en wat niet? Wie zal het zeggen? 

> En, hoe ziet jullie gemiddelde werkdag eruit? #mondays 

> Wat 10.000 jaar aan veredeling kan doen: de kolf van een hedendaagse maïsplant VS die van een teosinte, de historische voorloper van maïs uit Mexico.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin