Zilveren medaille op de Vlaamse PhD Cup 2021

06-11-2021

Je doctoraatsonderzoek van 4 jaar uitleggen in 3 minuten. Dat is het opzet van de Vlaamse PhD Cup. 16 doctoraatsonderzoekers waagden hun kans, en 8 daarvan mochten op 11 oktober hun pitch brengen op de finale in de Handelsbeurs in Gent. Jonas haalde met zijn onderzoek naar mycotoxines in maïs de 2de plaats!

Jaarlijks worden in Vlaanderen ruim 2.000 doctoraten afgewerkt. Met de Vlaamse PhD Cup wil SciMingo vzw het werk van pas gedoctoreerde wetenschappers dichter bij het grote publiek brengen. Het daagt wetenschappers daarbij uit om de kern van hun jarenlange doctoraatsonderzoek helder uit de doeken te doen in een presentatie van slechts drie minuten.

Met zijn doctoraatsonderzoek naar mycotoxines - dat jullie allemaal kennen van aflevering S02E01 van Koffie Curieus! -  waagde ook Jonas zijn kans. Met succes, want op de finale haalde hij de 2de plaats. De publieksprijs én de hoofdprijs was voor Sofie Claerhout. Zij pakte iedereen in met haar missie om via het Y-chromosoom onopgeloste moordzaken op te lossen.

Benieuwd naar de 3-minuten pitch over mycotoxines? Hieronder kan je de finale pitch bekijken, samen met de presentaties van de andere kandidaten. Ook de VRT wijdde een stuk aan de finale van de PhD Cup, én een week na afloop kwam Koen Wauters van de VRT een reportage draaien over het mycotoxine-onderzoek.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin