BLOG

Je doctoraatsonderzoek van 4 jaar uitleggen in 3 minuten. Dat is het opzet van de Vlaamse PhD Cup. 16 doctoraatsonderzoekers waagden hun kans, en 8 daarvan mochten op 11 oktober hun pitch brengen op de finale in de Handelsbeurs in Gent. Jonas haalde met zijn onderzoek naar mycotoxines in maïs de 2de plaats!

In het tweede deel van deze dubbelaflevering over het elektromagnetisch spectrum dalen we steeds dieper af naar de allerkleinste elektromagnetische stralen. Word je radioactief als je bananen eet? Waarom fluoresceert je witte T-shirt onder een blacklight? En hoe zit dat nu met die 5G-straling? Dat en nog veel meer in deze podcast!In deze blog krijg...

In deze dubbelaflevering gaan we het hebben over elektromagnetische straling. Klinkt benauwelijk, maar je krijgt er veel vaker mee te maken dan je denkt. In deel 1 van deze podcast ontdek je hoe je kan communiceren met duikboten, waarom je je wifirouter niet op je microgolfoven mag zetten, en wat de link is tussen de Big Bang en duivenkak.

Wil jij het jaar op een toffe manier beginnen? Of wil je iemand in de bloemetjes zetten? Word dan vóór 20 januari Patreon van Koffie Curieus, en maak kans om de intro van de volgende aflevering in te spreken!

In deze speciale PhD-aflevering neem ik jullie mee in de cockpit van mijn doctoraatsonderzoek, dat vier jaar lang rond één thema heeft gedraaid: Mycotoxines. Wat zijn ze, wat doen ze, en vooral: Wat hebben LSD, heksen en mosterd daar mee te maken?

Deze week kregen jullie de plechtige aankondiging te zien: Er komt een nieuw seizoen van Koffie Curieus! Maar ik moet jullie meteen met de neus op de feiten drukken: Dat seizoen bestaat voorlopig nog maar uit één aflevering. Voorlopig.

Charles Darwin was pas 22 toen hij met de Beagle een reis rond de wereld maakte. Toch zouden zijn ontdekkingen tijdens die reis de wereld op zijn kop zetten. Wat maakte die evolutietheorie van Darwin zo belangrijk? Waarom zijn er steeds meer mensen die de evolutietheorie verwerpen? En hoe zal de mens in de toekomst evolueren?

De films van Harry Potter liggen ondertussen al een tijdje achter ons, maar de magiewereld blijft tot onze verbeelding spreken. Neem nu de onzichtbaarheidsmantel van Harry. Zullen wij, eenvoudige dreuzels, ooit zelf onzichtbaar kunnen worden? Onze wetenschap staat op dat vlak misschien al verder dan je denkt...

Life is music: Dat mag je vrij letterlijk nemen. In deze podcast gaan we het hebben over wat je muzieksmaak vertelt over je persoonlijkheid, en omgekeerd, welke effecten muziek kan hebben op je brein.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin